Deze blog is het vervolg van het boek dat ik in 2015 heb geschreven, Een dubbele strijd.

Een gevecht om te overleven, in strijd met de medische wereld

Omdat er heel veel mensen zijn die een zelfde soort verhaal meemaken, wilde ik dit boek schrijven. In de hoop dat zij hierdoor sterker worden in hun eigen strijd. En niet opgeven voor ze de juiste diagnose en behandeling hebben.

Maar, ook in de hoop dat het helpt met herkennen van de ziekte. Er zijn nog veel mensen die ziek zijn, maar die niet weten wat er met hen aan de hand is. Uiteraard geldt het niet voor iedereen, maar misschien zijn er toch een aantal mensen die de klachten en diagnoses herkennen. En zo gericht opzoek kunnen naar een juiste arts die de juiste behandeling voorschrijft.

Een dubbele strijd

In het kort

In het boek Een dubbele strijd vertel ik aan de hand van mijn medische geschiedenis dat ik erachter kom dat de huisarts fouten heeft gemaakt. En niet alleen de huisarts, maar ook andere artsen. Met behulp van een vriendin en meerdere deskundigen zoek ik alles uit. Het blijkt dat ik al jaren een vitamine B12 tekort heb.

De huisarts heeft dit wel vastgesteld, maar te laat, en daarna meerdere malen verkeerd behandeld. Hierdoor is een behoorlijke schade ontstaan.

Na deze ontdekking ga ik op zoek naar antwoorden en de juiste diagnoses. Dat blijkt een ware strijd te zijn. Artsen willen niet meewerken en zeggen dat “het tussen de oren zit”.

Naar aanleiding van het verhaal heb ik een brief aan de overheid geschreven, welke ook terug is te vinden in het boek.

Het is geen leuk verhaal, maar hopelijk heb je er iets aan.

Mocht je het interessant vinden, ik blog ook af en toe.

Hartelijke groet,

Linda de Klerk